συνταγες

κεικ σοκολατενιο

  • 250 γρ βιταμ

  • 4 κουταλιές της σούπας κακάο

  • 1/2 κούπα νερό

  • 2 κούπες ζάχαρη

  • 2 κουταλιές κονιάκ

  • 1 κουταλιά χυμό λεμονιού

  • 4 αυγά

  • 1,5 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις

  • 1 κουταλάκι μπέκιν πάουντερ




  • . Ανακατεύουμε το βούτυρο, το κακάο, το νερό, το κονιάκ και το χυμό λεμονιού σε μια κατσαρόλα επάνω σε σιγανή φωτιά μέχρι να γίνουν μια κρέμα.
    recipe image
    2. Κατεβάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει.
    recipe image
    3. Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη και τους ρίχνουμε στην κατσαρόλα ανακατεύοντας με το σύρμα το μίγμα
    recipe image
    4. Από το μίγμα αυτό γεμίζουμε μία κούπα και τη βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει.
    recipe image
    5. Χτυπάμε τ'ασπράδια σε σφικτή μαρέγκα και προσθέτουμε σ' αυτά απαλά -απαλά το αλεύρι στο οποίο έχουμε βάλει και το μπέικιν (προαιρετικά προσθέτουμε μία κούπα καρύδια) και στη συνέχεια τα ενσωματώνουμε στο μίγμα ανακατεύοντας απαλά πάντα.
    recipe image
    6. Τέλος το αδειάζουμε σε καλά βουτυρωμένο ταψάκι (28-30 cm) και το ψήνουμε στον αέρα στους 175 βαθμούς για 30'.
    recipe image
    7. Ενώ είναι ακόμα ζεστό το γυρίζουμε σε μια πιατέλα και το καλύπτουμε με το μίγμα της κούπας που είχαμε βάλει στο ψυγειο


    Διαβάστε περισότερο: Ζουμερό κέικ σοκολάτα http://www.sintagespareas.gr/sintages/zoumero-keik-sokolata.html#ixzz11tiDbzjd