εκανα σημερα ενα χαλβα που η αννα μαρια ξετραλλαθηκε μπορει να εφαγε και 2 κομματια ,αυτο για το παιδι μου που ειναι ολιγοφαγο ειναι κατορθωμα
λοιπον τα υλικα
1 ποτηρι λαδι
2 ποτηρια σιμιγδαλι χοντρο
3 ποτηρια ζαχαρη
4 νερο
κανελλα σκονη
αλευρι(εγω βιολογικο ολικης αλεσεως)
4 γαρυφαλλο
ξυσμα πορτοκαλιου
και 1 φλουδα
2 βανιλιες
για το πασπαλισμα ζαχαρη κανονικη οχι αχνη και κανελλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ριχνουμε το λαδι το αφηνουμε να καψει και μετα το σιμιγδαλι οσο το αφηνουμε και το καβουρντιζουμε τοσο πιο μαυρος γινεται
σε αλλη κατσαρολα ριχνουμε την ζαχαρη το νερο το πορτοκαλι την φλουδα και το ξυσμα τις βανιλιες τα γαρυφαλλα και λιγη σκονη κανελλας
οταν γινει το σιροπι κοχλασει καλα δηλαδη ,παιρνουμε μια κουταλα και ριχνουμε σιγα σιγα το σιροπι στο σιμιγαδαλι και ανακατευουμαι ταυτοχρονα ,προσοχη γιατι πεταγεται θελει σιγα σιγα
μιλις δεσει ριχνουμε 2 κουταλιες αλευρι και σε αυτο το σημειο ειναι ετοιμος ο χαλβας εγω ομως μετα πηρα μια φορμα για κεικ και εβαλα στον πατο κανελα και ζαχαρη και στον φουρνο για 10 λεπτα
μετα τον αφησα να κρυωσει και τον αναποδυγυρισα εαν σε αυτο το σημειο διαλυθει δεν πειραζει απλα πατηστε τον με την κουταλα να γινει ομοιογενες και απο πανω ξαναριχτε ζαχαρη και κανελα
καντε τον ειναι γευστικοτατος......
λοιπον τα υλικα
1 ποτηρι λαδι
2 ποτηρια σιμιγδαλι χοντρο
3 ποτηρια ζαχαρη
4 νερο
κανελλα σκονη
αλευρι(εγω βιολογικο ολικης αλεσεως)
4 γαρυφαλλο
ξυσμα πορτοκαλιου
και 1 φλουδα
2 βανιλιες
για το πασπαλισμα ζαχαρη κανονικη οχι αχνη και κανελλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ριχνουμε το λαδι το αφηνουμε να καψει και μετα το σιμιγδαλι οσο το αφηνουμε και το καβουρντιζουμε τοσο πιο μαυρος γινεται
σε αλλη κατσαρολα ριχνουμε την ζαχαρη το νερο το πορτοκαλι την φλουδα και το ξυσμα τις βανιλιες τα γαρυφαλλα και λιγη σκονη κανελλας
οταν γινει το σιροπι κοχλασει καλα δηλαδη ,παιρνουμε μια κουταλα και ριχνουμε σιγα σιγα το σιροπι στο σιμιγαδαλι και ανακατευουμαι ταυτοχρονα ,προσοχη γιατι πεταγεται θελει σιγα σιγα
μιλις δεσει ριχνουμε 2 κουταλιες αλευρι και σε αυτο το σημειο ειναι ετοιμος ο χαλβας εγω ομως μετα πηρα μια φορμα για κεικ και εβαλα στον πατο κανελα και ζαχαρη και στον φουρνο για 10 λεπτα
μετα τον αφησα να κρυωσει και τον αναποδυγυρισα εαν σε αυτο το σημειο διαλυθει δεν πειραζει απλα πατηστε τον με την κουταλα να γινει ομοιογενες και απο πανω ξαναριχτε ζαχαρη και κανελα
καντε τον ειναι γευστικοτατος......
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου
θα χαρουμε να δουμε στο σχολιο σας